Life Coaching

Het bieden van ondersteuning bij de ontwikkeling van zelfredzaamheid, zelfreflectie en zelfinzicht van de persoon met o.a Autisme of andere gevoeligheid relateerde labels, laten we ze nu plaatsen onder de noemer HSP. Eigenlijk kort gezegd , ervoor zorgen dat de persoon in kwestie zich beter kan plaatsen in de huidige maatschappij kijkende naar de persoonlijke uitdagingen en sterke punten.

Zoals ik het zie is Autisme , ADHD , ADD en alle soortgelijke labels in feite allemaal een uitvloeisel van hetzelfde namelijk , super gevoeligheid.

Omdat iedereen daar op zijn eigen wijze op reageert is er ook veel verschil in reactie.

De ene persoon word wanneer deze overprikkeld word door indrukken, druk of hyperactief, de ander trekt zich terug in zichzelf en daar zitten net zoveel varianten tussen in als dat er mensen zijn.

HSP is dus heel persoonlijk !

En natuurlijk zijn er overeenkomsten te vinden maar het blijft dat iedereen hier op zijn eigen wijze op reageert.

Betekent automatisch ook dat een mogelijke behandelwijze ook persoonlijk gemaakt dient te worden, en dat er niet teveel van vaste bekende informatie uitgegaan kan worden.

Bij Life coaching ga ik letterlijk jou coachen om om te gaan met het huidige leven waarin je zit en daar een haalbare verandering in te brengen om zo jou meer in je blijheid en vrijheid te kunnen laten komen.

Concreet betekent dit voor de begeleiding ( basis van pgb of particulier ) :

  • ondersteunende en inzichtgevende gesprekken
  • Levens brede ( praktische ) ondersteuning en begeleiding
  • Aanbrengen van structuur en verduidelijking van zaken.
  • Creëren van een reëel en gewenst toekomstperspectief op sociaal , woon en werkgebied en ondersteuning in de verwezenlijking hiervan.

Life-Energy-Coach-Joseph-©-life-energycoach-2

Joseph Life Energy Coach

"VOOR HET LEVEN KAN JE NIET STUDEREN"
Omgaan met je hooggevoeligheid leer je niet uit boeken maar juist door het te doorleven. Datgene wat ik mijn clienten bijbreng aan informatie en/of beleving in hun gevoel, heb ikzelf voor het grootste  gedeelte zelf mogen doorleven. Ik vertel dus niet iets wat ik uit boeken heb geleerd maar eigenlijk hoe ikzelf met  soortgelijke uitdagingen ben omgegaan vanuit mijn eigen gevoeligheid. 

 

 

Contact informatie:

joseph@life-energycoach.nl

Tel. nr.: 06 53478463

 

Praktijk informatie:

Markendaalseweg 75   
4811 KB Breda 

                &

Verdilaan 26   
5056 BD Berkel-Enschot

           Samenwerking met :

           www.tilburgtherapie.nl